Idrotter

Alingsås Yrkesgymnasium erbjuder inga idrotter (NIU och/eller RIG)

Individuella val som kan väljas till år 1

Alingsås Yrkesgymnasium erbjuder inga individuella val inför år 1

Språk som kan väljas till år 1

Alingsås Yrkesgymnasium erbjuder inga språk inför år 1

Instrument på Estetiska programmet inriktning Musik

Alingsås Yrkesgymnasium erbjuder inga instrument

Profil

Frisör

OM SKOLAN

Välkomna till Alingsås Yrkesgymnasium
Vi har utbildningar i fordonsteknik, textil design och frisör. De branscher vi utbildar inom befinner sig i en ständig förändring, inte bara på det tekniska området. Den anställdes förmåga att ge kunden en bra service, att kunna arbeta självständigt och i grupp blir också allt viktigare. I våra rymliga och modernt utrustade lokaler får eleven de teoretiska och praktiska kunskaper för att lyckas i sitt framtida yrkesliv. Samtidigt, med vårt kontaktnät bland de lokala företagen, har vi goda möjligheter att ge eleven vettiga och utvecklande praktikplatser, i många fall med en anställning som följd. Vi finns ca 15 minuters gångväg från Alingsås Centrum.

Målsättning/Arbetssätt
Vår målsättning är att varje elev skall ges möjlighet att växa och utvecklas till en anställningsbar vuxen människa, med allt vad det innebär. Skolan präglas av en hjärtlig stämning där varje elev kommer att bli sedd och tagen på allvar, tack vare den lilla skolans fördelar och möjligheter. Alla lärarna är engagerade och inställda på att få eleven att lyckas efter sina förutsättningar. Vi vill också integrera de teoretiska och de praktiska ämnena så mycket som möjligt så att varje kunskap nås genom autentiska situationer, dels från arbetslivet men också från andra verkliga situationer.

Körkort
Alingsås Yrkesgymnasium har ett samarbete med Alingsås Trafikskola. Samarbetet innebär att du får hjälp att komma igång med din egen övningskörning. Du får specialpris på ett paket som innehåller handledarutbildning, teorikurs och ett antal körlektioner. När du är mogen för körning på bilskolan hjälper vi dig en bit på vägen genom att vi betalar en del av dina kostnader. Skolan hjälper dig med 5000 kr som du får i efterhand. Våran förhoppning är att du, med vårt samarbete, skall kunna ta körkort för en låg kostnad.

2 utbildningar på skolan ALTERNATIVT liknande utbildningar på andra skolor

karta-google
minuters restid från