Fordons- och transportprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med olika fordon och transporter eller med godshantering. Du lär dig om fordons funktion och konstruktion och hur du diagnostiserar, reparerar och utför service på fordon. Du lär dig hur man transporterar gods eller personer och hanterar gods på lager och i terminaler. Du lär dig också att använda datorer och olika datasystem. På programmet läggs stor vikt vid arbetsmiljöfrågor för att undvika arbetsskador och för att bygga upp en god hälsa.

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom Yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan.

OM SKOLAN

Motorbranschens tekniska gymnasium är ett fordons- och transportgymnasium för dig med ett verkligt stort intresse för mekanik, teknik och körning. På bara tre år ska du bli en fullfjädrad mekaniker eller förare. Dessutom behöver du grundläggande behörighet i ämnen som svenska, engelska och matte. Det kräver målmedvetenhet och fokus. Därför har vi lagt upp en samlad utbildning med tydliga mål som matchar branschens krav.

Givetvis erbjuder vi branschens bästa praktikplatser, så att du lär dig rätt saker på rätt ställe. Det är koncentrerat, fokuserat, effektivt och verklighetsnära. Det är optimerat för framgång.

Besök gärna vår webbplats för mer information, länk finns vid skolans kontaktuppgifter.

Behöver jag välja inriktning redan nu?

Exempel på yrkesutgångar

Billackerare, Bilskadereparatör, Bussförare, Lagerarbetare, Lastbilsförare, Lastbilsmekaniker, Maskinmekaniker, Personbilsmekaniker, Reservdelspersonal, Terminalarbetare

40 utbildningar på skolan ALTERNATIVT liknande utbildningar på andra skolor

  • ...
karta-google
minuters restid från