Fordons- och transportprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med olika fordon och transporter eller med godshantering. Du lär dig om fordons funktion och konstruktion och hur du diagnostiserar, reparerar och utför service på fordon. Du lär dig hur man transporterar gods eller personer och hanterar gods på lager och i terminaler. Du lär dig också att använda datorer och olika datasystem. På programmet läggs stor vikt vid arbetsmiljöfrågor för att undvika arbetsskador och för att bygga upp en god hälsa.

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom Yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan.

Se film och läs mer om programmet på gymnasieinfo.se

Läs om programmet på andra språk på utbildningsinfo.se

OM SKOLAN

Utmana framtiden på Partille Gymnasium
Partille Gymnasium är en unik mötesplats. Tack vare våra nära kontakter med näringslivet, Chalmers och Göteborgs universitet, idrottsföreningar och professionella musiker är skolan en plats för gränslöst lärande. Tillsammans utmanar vi framtiden. På riktigt!

Häng med våra elever i vardagen via sociala medier:
www.partillegymnasium.se
instagram@partillegymnasium
www.facebook.com/partillegymnasium

Idrott

HANDBOLL NIU: Riktar sig till elever som tänker sig en elitsatsning i handboll. Partille Gymnasium bedriver sin NIU-handboll i Partille Arena och samverkar med IK Sävehof. Förutom våra egna välutbildade instruktörer har vi tillgång till IK Sävehofs elit och landslagsspelare i både herr- och damlaget som kommer som specialinstruktörer. Vi fokuserar på din individuella utveckling mot eliten.

FOTBOLL NIU: Riktar sig till de elever som avser att göra en elitsatsning i fotboll. Utomhus bedrivs träningen på Vallhamra IP, medan vi kör inomhusdelen i Partille Arena.  Vi fokuserar på din individuella utveckling och du har stor möjlighet att nöta på detaljer som du kanske inte hinner med på din lagträning.

BOWLING NIU: Riktar sig till elever som har stora ambitioner inom bowling. Vi håller till på Partille Arena och har samarbete de två elitklubbarna Pergamon och X-calibur. Vår instruktör heter Peter Ljung och är elitspelare med alla erforderliga tränarkurser. Fokus i utbildningen ligger på att förbättra dig som individ.

ÖVRIG FOTBOLL OCH HANDBOLL SAMT ISHOCKEY.

Utöver NIU har vi även fotboll och handboll för den som inte vill/inte kommer in på NIU. (LIU/profil) Alla är välkomna att söka och ingen särskild uttagning sker. Samma gäller för HOCKEY.

Vad lär jag mig på inriktningen ?

Inriktningen personbil ska ge kunskaper inom diagnostik, reparation och service av lätta fordon. Inriktningen kan leda till arbete som personbilsmekaniker.

Exempel på yrkesutgångar

Personbilsmekaniker

Vad lär jag mig på inriktningen ?

Inriktningen personbil ska ge kunskaper inom diagnostik, reparation och service av lätta fordon. Inriktningen kan leda till arbete som personbilsmekaniker.

Exempel på yrkesutgångar

Personbilsmekaniker

Behöver jag välja inriktning redan nu?

Inriktningar med start år 2
De flesta gymnasieprograms inriktningar startar först i år 2. Du kommer under det första året på gymnasieskolan få välja vilken inriktning du vill gå på. Om du redan nu tror dig veta vilken inriktning du vill gå kan du önska den redan nu. Det är dock ingen garanti att du kan få gå den inriktningen. Inriktningar startar bara om tillräckligt många elever väljer den.

Inriktningar med start år 1
Dessa program startar eventuella inriktningar redan i år 1:

  • Estetiska programmet
  • Industritekniska programmet
  • Introduktionsprogram
  • Hantverksprogrammet
  • Naturbruksprogrammet
  • RX-utbildningar (ex sjöfart, flyg, marin)

Exempel på yrkesutgångar

Billackerare, Bilskadereparatör, Bussförare, Lagerarbetare, Lastbilsförare, Lastbilsmekaniker, Maskinmekaniker, Personbilsmekaniker, Reservdelspersonal, Terminalarbetare

38 utbildningar på skolan ALTERNATIVT liknande utbildningar på andra skolor

  • ...
karta-google
minuters restid från