Naturbruksprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med växter, djur, mark, vatten eller skog. Du utvecklar din förmåga att bruka naturen. Du får större förståelse för naturens mångfald och hur olika verksamheter påverkar naturen. Du lär dig också biologi, ekologi, teknik och ekonomi. På programmet läggs stor vikt vid arbetsmiljöfrågor för att undvika arbetsskador och för att bygga upp en god hälsa.

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom Yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan.

Se film och läs mer om programmet på gymnasieinfo.se

Läs om programmet på andra språk på utbildningsinfo.se

OM SKOLAN

Välkommen till Realgymnasiet i Göteborg. De utbildningar du kan läsa hos oss är:

– Djurvård
– Häst
– Hund
– Natur och äventyr

Vår skola har funnits sedan 2008 och idag går det cirka drygt 200 elever här på Realgymnasiet i Göteborg. November 2014 flyttade vi in i våra nya och fräscha lokaler. Tack vare skolans storlek har vi väldigt trevligt på skolan med nära och goda relationer eleverna emellan såväl som mellan lärare och elev.

Vi ser verkligen fram emot att kunna erbjuda elever i Göteborg med intresse för djur samt natur och äventyr möjligheten att läsa dessa utbildningar hos oss.

Vad lär jag mig på inriktningen ?

Inriktningen skog ska ge kunskaper om skogen som en förnybar och uthållig resurs. I inriktningen betonas tekniska och biologiska kunskaper för en hög avkastning med bibehållen biologisk mångfald och med höga värden på produkter och tjänster. Inriktningen skog ska också ge kunskaper om skogen för rekreation och upplevelser. Inriktningen kan till exempel leda till arbete som skogsmaskinförare, arbete med skogsmaskinservice eller med skogs-, vilt- och vattenvård.

Exempel på yrkesutgångar

Jakt och viltvård, Naturguidning, Skogsmaskinförare, Skogsmaskinservice, Skogsvårdare

25 utbildningar på skolan ALTERNATIVT liknande utbildningar på andra skolor

 • NaturbruksprogrammetDjur, särskild variant (riksrekryterande) (Den unga hästens utveckling)

  Bollerups lantbruksinstitut, TomelillaExtern skola

 • Extraval

 • Extraval

 • NaturbruksprogrammetDjur (Välj profil Djurvård, Djurpark, Hund eller Häst under extraval)

  Dinglegymnasiet, MunkedalExtern skola

  Extraval

 • NaturbruksprogrammetLantbruk

  Dinglegymnasiet, MunkedalExtern skola

  Extraval

karta-google
minuters restid från